Sporpark ” De Waarbeek ”
Aanvang:      uur

Volgens Dave | Column BWD juni 2018

HVV Hengelo strikt diverse BN’ers voor 110-jarig jubileum

HVV Hengelo bestaat op 1 januari 2019 maarliefst 110 jaar. Reden voor de club om een groot feest te organiseren voor al haar leden. Voorzitter van de club, Hans van Erven, wilt er een knallend feest van maken: “Zelf heb ik het 100-jarig bestaan destijds niet meegemaakt, maar ik heb gehoord dat het feest toen goed georganiseerd werd. Ik wil het feest dit jaar echter wel iets gaan moderniseren. Wij als organisatie hebben bepaalde oude bekenden en BN’ers weten te strikken voor dit evenement”, zegt Van Erven.

Van Erven vervolgt: “Het is fijn om te weten dat je tijdens je jubileumjaar in dezelfde divisie voetbalt als het jaar daarvoor. Wat onze toekomstplannen zijn? Het eindstation is natuurlijk de Eredivisie, en dat moet ook gewoon lukken met het materiaal dat we nu hebben. We hoeven maar acht keer te promoveren en de spelers hebben nu de ideale leeftijd om over acht jaar op hun best te presteren. Ik heb er dus alle vertrouwen in.”

Het is overigens nog niet duidelijk welke spelers er uiteindelijk blijven en vertrekken bij Hengelo. De contracten van de selectiespelers staan vol onduidelijke clausules. Zo mag Robert Bakker vertrekken bij Hengelo als een andere club hem een gratis haartransplantatie kan aanbieden. Bakker legt uit: “Vroeger was Carlos Valderrama een jeugdidool van me. Ik had echter geen volle haardos. Toen ik in een interview met ‘Story’ bekende dat ik mijn jeugddroom nooit geleefd heb, hebben we in mijn contact laten opstellen dat ik gratis mag vertrekken als iemand mij een echte ‘Valderrama-coupe’ kan aanbieden”, aldus Bakker.

We vroegen Van Erven welke oude bekenden en artiesten er op het feest aanwezig zullen zijn. Van Erven kwam met een lijst.

Voorlopige gastenlijst oude bekenden en BN’ers:

Betty Kamp:

Betty heeft jarenlang de lagere elftallen van Hengelo gefloten. Hij stond vooral bekend om zijn manier van NIET fluiten. Mede hierdoor werd Betty de uitvinder van de ‘voordeelregel’. Deze ontstond tijdens de wedstrijd HVV Hengelo 8 – GOLTO 5 in het jaartal 1954.

Bas Nijhues:

Bas Nijhues is zowel de broer van Bas Grothues (Hengelo 3, red.) als Bas Nijhuis. Deze mix van rechtsback en scheidsrechter wordt ook wel de ‘rechtsrechter’ genoemd. Nijhues wordt volgende week 13 jaar oud.

Ans van Breukelen:

Medium en moeder van oud-keeper Hans van Breukelen. Ans staat bekend om haar aparte, maar effectieve manier van communiceren met demonen, engelen en andere immateriële entiteiten. Ans heeft onder andere Jeroen Velthuis geholpen om de kwade geest uit zijn grote lichaam te verdrijven.

Jacques d’Ancona & Bulletje:

Jacques d’Ancona en Bulletje hebben eigenlijk geen introductie nodig. d’Ancona was natuurlijk jarenlang jurylid bij Henny Huisman’s ‘Mini-playbackshow’. Maar wisten jullie wel dat d’Ancona in de jaren ’70 Hengelo heeft gefloten en later zelfs prof scheidsrechter werd? Bulletje heeft de afgelopen drie jaar vastgezeten voor het bezitten van illegale wietplantages.

Meerdere namen worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Eén ding staat echter vast: het belooft een knallend feest te worden en iedereen kijkt uit naar seizoen 2018-2019.