Verslag Manny de Witte toernooi

Zaterdag 25 augustus vond alweer de 6e editie van het Manny de Witte O13-Toernooi plaats bij HVV Hengelo. Het toernooi dat bekend staat als een ideaal voorbereidingstoernooi voor spelers die moeten ‘wennen aan het grote veld’. De deelnemende teams spelen wedstrijden van 26 minuten met halverwege een rustmoment waarin de trainers een mogelijkheid hebben om de spelers toe te spreken.

Het deelnemersveld kende al gauw 15 deelnemers met daarin opnieuw clubs van ver! Ondanks dat er op het laatste moment nog afmeldingen binnen kwamen, was het JVC Nieuwegein dat op donderdagavond (!) nog besloot deel te nemen aan ons Manny de Witte toernooi. Geweldig!

De weersvoorspellingen voor het toernooi beloofden niet veel goed. Om 07:00 ’s ochtends kwam het met bakken uit de lucht. De vrijwilligers, een aantal op de fiets, kwamen daardoor doorweekt aan op het sportcomplex. Al met al klaarde de lucht snel en werd het tijd om de teams in ontvangst te nemen. Ook de popcornkraam, de barbecue, een voetbalkraam van Alpas Sport en het springkussen konden er weer staan.

Ieder team kreeg een moment om te lunchen. Deze lunch werd ook aangeboden en verzorgd door HVV Hengelo. Tijdens deze lunch konden de spelers van de deelnemende teams punten krijgen door middel van het beantwoorden van verschillende quizvragen. Overige punten voor het bepalen van de ‘dagwinnaar’ waren te behalen door middel van behaalde punten in de poule en fairplay punten.

De wisselbeker kwam dan ook in handen van VV Jonathan dat overtuigend eerste werd van Poule A en overigens ook de meeste punten pakte op de overige onderdelen. Ook de beste speler van het toernooi, verkozen door Manny de Witte, was een speler van VV Jonathan: Yassin.

Wij zijn ontzettend blij met de positieve reacties die we ook dit jaar weer hebben gekregen op ons toernooi. Dit alles is uiteindelijk niet mogelijk zonder alle inzet van onze vrijwilligers, de deelnemende teams en de sponsoren (die overigens ook fantastische prijzen voor de loterij hebben gesponsord!). Via deze weg wil ik iedereen (nogmaals) bedanken voor het neerzetten van een toptoernooi!!!

Ik wens iedereen komend seizoen ontzettend veel succes en wellicht zien we elkaar volgend jaar terug!

Met sportieve groet,

Thijs Kerkhoff