Zondag 22 Oktober 2017

De Lutte

Sportpark ” De Waarbeek ”

Kantinedienst

Datum Naam & Naam
Donderdagavond 12 okt  Annelies
Vrijdagavond 13 okt  Marcel
Zaterdagochtend 14 okt  Thea &  Dagmar
Zaterdagmiddag 14 okt  Arno &  Brigitte
 Zondagochtend 15 okt  Jan S &  Hans A
 Zondagmiddag 15 okt  Zat. 2

ALLE kantinezaken (ruilen van kantinediensten etc. ) alsook wijzigingen in het wedstrijdschema dienen te worden doorgegeven aan;

Angelique Breukink – E-mail weernink78@gmail.com – Tel. 0628703967

De Koepel

In de jaren twintig van de vorige eeuw verhuisde onze voetbalclub naar de huidige locatie “Sportpark de Waarbeek” aan de Twekkelerweg. Op deze locatie was een tennisbaan aanwezig met daarbij een zeer karakteristiek theehuisje. Dit theehuisje had een dak van riet en had de vorm van een koepel. Dit dak heeft uiteindelijk geresulteerd in de naam van onze kantine.

Dit koepelvormige gebouwtje werd na aankoop van het terrein aan de Twekkelerweg in 1924 gebruikt als kleedruimte. De ruimte was echter zo klein dat er vaak gebruik werd gemaakt van de boerderij van Van de Brake. Ook werden er vergaderingen gehouden, echter was er maar ruimte voor vijf personen.
In 1955 werd ons eerste echte clubhuis geopend. Deze werd geopend door ere-voorzitter Frits van Wezel, junior Ronnie Zilversmid en kunstenaar Fokko Remmers. In die tijd werd het clubhuis verpacht. Vanaf 1966 werd De Koepel in eigen beheer genomen.

De Koepel is in de loop van de jaren vaak verbouwd en gerenoveerd totdat deze in 1988 nagenoeg helemaal gesloopt werd om plaats te maken voor de Koepel zoals we deze nu kennen. Deze werd op 8 oktober 1988 geopend door het destijds oudste lid, Albert Eisner, en het jongste lid, Nick Beld. De verbouwing werd grotendeels uitgevoerd door vrijwilligers, zoals alle defecten en verbouwingen ook nu altijd nog worden uitgevoerd door vrijwilligers. Zie bijvoorbeeld de renovatie na de brand in 2000 en de aangebouwde rokersruimte die er moest komen na de aangepast Tabakswet.

Vrijwilligers zijn dan ook de drijvende kracht achter de Koepel. Deze wordt namelijk uitsluitend gerund door vrijwilligers. Je hebt de Koepelcommissie, barmedewerkers, bakkraammedewerkers en de schoonmaakploeg. Ook wordt er samen gewerkt met stichting Avelijn en leerlingen van ’t Genseler. Het wordt echter wel steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. Mocht u zin hebben om ook iets voor ons clubhuis te betekenen laat dit dan weten. We kunnen namelijk alle hulp gebruiken en uiteraard maakt vele handen licht werk.

Ook zijn er jaarlijks vele activiteiten in de Koepel, zoals vrijwilligersavonden, kaartavonden, feestavonden, nieuwjaarsborrel en een jaarlijks darttoernooi. Hou hiervoor de website en teletekst in de gaten.

Al met al zijn we als vereniging trots op de Koepel, want ons clubhuis maakt het toch mogelijk dat onze vereniging bestaat. De inkomsten zijn namelijk, net als bij elke andere vereniging, bijzonder hard nodig.