Zondag 10 December 2017

Vasse

Sportpark ” De Waarbeek ”
Aanvang: ” AFGELAST !! “

Jan Wolters Memorial

De voetbalvereniging HVV Hengelo organiseert voor de vierde keer het

Jan Wolters zeventaltoernooi

op ons fraaie sportpark “de Waarbeek” te Hengelo .

Dit toernooi is bestemd voor iedereen die van voetbal houdt en daarna van een gezellige avond. Welke teams kunnen hiervoor inschrijven? Alles vanaf 18 jaar en ouder, veteranen zeventallen, familieteams, zeventallen samengesteld uit straten of wijken, bedrijventeams, vriendenteams, kortom iedereen die gezellig wil voetballen, want de sportiviteit staat voorop.

Er is dit jaar wat veranderd ten opzichte van de voorgaande jaren. Toen werden er eerst op dinsdagavond en donderdagavond voorrondes gespeeld om te bepalen of je in de finale op vrijdagavond kampioen werd recreatief of presentatief. De voorrondes komen te vervallen. De reden is eenvoudig. Veel zeventallen kunnen met moeite 2 avonden in de week voetballen, zelfs met een zevental. En dat is best begrijpelijk. We willen nu alles op één avond organiseren. Op de vrijdagavond met alles erop en eraan. Omdat er geen voorrondes meer worden gespeeld, moet je bij de inschrijving al aangeven of je recreatief of presentatief wilt spelen. Alle denkbare combinaties zijn mogelijk.

Trek andere elftallen van voetbalclubs over de streep om mee te doen.

Alles is mogelijk, bijvoorbeeld een combinatie van een eerste selectie-elftal met dames, noem maar op. Eén zevental met alleen leiders of trainers. Een zevental bestaande uit ouders van jeugdspelers, om maar wat combinaties te noemen.

Het Jan Wolter Memorial wordt dit jaar gehouden op vrijdagavond 26 Mei 2017

Het betreft een open inschrijving. Iedereen mag dus meedoen.

Je speelt op de vrijdagavond in óf de recreatiepoule óf in de prestatiepoule. Dit is afhankelijk van wat je bij de inschrijving hebt aangegeven.

Het doel is het behalen van de grote Jan Wolter fairplaycup, uiteraard gevuld met muntjes. Deze werd in 2014 gewonnen door Ferry’s Bitches, een vriendenteam en in 2015 door Steigerhout Twente. In 2016 werd deze cup gewonnen door HVV Hengelo 1. De scheidsrechters bepalen wie de winnaar van deze cup wordt. Al kun je voor geen meter ballen, iedereen kan deze cup winnen. Op vrijdagavond is er na de prijsuitreiking een groot feest en een geweldige loterij met mooie prijzen! Neem buiten je team zoveel mogelijk supporters, vrienden en kennissen mee. Gezelligheid staat voorop!

Voor slechts € 15,- krijg je 11 muntjes, dus om de prijs hoef je het niet te laten.

Een inschrijving kost 25 euro per zevental. Hopelijk kunnen we zo snel en zo veel mogelijk inschrijvingsformulieren ontvangen om een indeling te kunnen maken.

We nodigen bij deze iedereen van harte uit om mee te doen aan dit toernooi.

Inschrijfformulier HVV Hengelo Jan Wolters 2017

Wie was Jan Wolters?

Jan Wolters was één van de clubiconen van de HVV Hengelo. De van oorsprong geboren Almeloër voetbalde in de jaren vijftig in het eerste van Heracles. In 1958 ging Jan voetballen bij de HVV Hengelo de club waar hij zou blijven hangen tot aan zijn dood in 2011. Jan had een mening en ventileerde deze ook op een altijd nette manier waarbij de boodschap altijd goed overkwam. Een man die de club ook altijd financieel steunde. Een man die nooit op de voorgrond trad of het moet aan het schap zijn geweest. Hij dronk altijd een biertje met zijn vrienden van Tubantia en Wilhelminaschool. Een gezelligheidsman met mooie verhalen. Dit aan hem opgedragen toernooi moet een jaarlijks terugkomend voetbalfeest worden. Het is een mooie blijk van waardering voor een man met zo’n grote staat van dienst bij de club die hij meer als 50 jaar trouw bleef.

Namens de organisatie:

Gerhard Schopman