Zondag 23 December 2018

Vasse

Sportpark “ De Waarbeek “

HVV MO15-1 - BWO MO15-2

Vandaag stond de derby tegen BWO op het programma. De meiden van HVV Hengelo hebben de afgelopen week hard getraind om nog beter te worden. Dat de trainingen zin hebben lieten ze vandaag weer zien. Vooraf werden er afspraken gemaakt om vandaag eens zeer aanvallend te beginnen. Dit pakte zeer goed uit binnen 30 seconden had Tess de 1-0 al binnen geschoten. Er werd leuk samen gespeeld en Evy schoot in de 10 de minuut de 2-0 tegen de touwen. Dit was dus het begin van wat we hadden afgesproken. Dat daarna Iris de 3-0 binnen schiet was natuurlijk fantastisch. BWO begon nu iets beter aan de wedstrijd en met name hun nummer 7 begon goed te voetballen. Doordat wij nog steeds achterin wat risico namen kon zei de 3-1 En de 3-2 binnen schieten. Je zag het ongeloof in de ogen van onze meiden. Onze aanvoerster Eline pepte haar teamgenoten op om weer op de aanval te gaan. Gelukkig maakte Iris de 4-2 dat gaf ons weer een iets beter gevoel. Onze linkermiddenvelder Maud ontving de bal op onze eigen helft ze dribbelde met de bal aan de voet door naar de 16 meter. Vanaf de zijkant werd ze aangespoord om de bal af te spelen. Onze Maud dacht daar anders over en ze schoot zelf op goal. Het schot was niet best en ze kreeg dan ook wat te horen van de trainer. Echter tijdens het gemopper bleek de bal onhoudbaar voor de keepster van BWO en maakte ze dus de 5-2. Vlak voor rust brak de nummer 7 nogmaals door en ze tekende voor de 5-3. In de rust hebben we de meiden geprezen op hun inzet en het samenspel. Ook hebben we in de verdediging wat omgezet zodat het gevaar van BWO de nummer 7 niet meer tot scoren zou kunnen komen. BWO probeerde gelijk vanaf het begin van de 2de helft druk te zetten. Dit bleek voor hun niet zo goed uit te pakken. Iris bracht al vrij snel de 6-3 op het scorebord. We bleven steeds weer samen spelen en onze Britt maakte de 7-3. Vanaf nu knakte er iets bij BWO en werd hun verzet steeds minder. Dat het uiteindelijk maar 9-3 is geworden lag vandaag aan de precisie van onze spits Evy. Kansen zat maar paal, lat, net naast ,paal en tegen de keeper belemmerde haar telkens. Een schot van Sanne die ook de paal raakte werd opgepikt door Evy en dat was de 8-3. Vlak voor het eind signaal werd er nog hands gemaakt in de 16 meter dus penalty. Wie moet die bal nemen Evy natuurlijk als je zoveel pech hebt gehad zal deze er toch wel ingaan. De aanloop was goed echter begon Evy over alle gemiste kansen na te denken en schoot ze tegen de keepster aan. Gelukkig mocht ze terug vallende bal wel tegen de touwen jagen. De 9-3  was dus volkomen terecht. Vanaf de zijkant werd 10 10 10 geroepen maar de tijd zat erop. Ik wil onze verdediging ook even benoemen, wekelijks staan die daar te buffellen Mandy, Fleur Asbreuk, Kiana en Eline het was weer top. Ook de meiden die ik nu niet benoemd heb in het verslag hebben vandaag ook zeer zeker hun steentje bijgedragen aan deze overwinning. Dit is een geweldig team wat tot mooie dingen instaat kan zijn. Zaterdag spelen we uit tegen Rigtersbleek uit Enschede aanvang wedstrijd 11.15 uur.