Hengelo stopt met Teletekst

Het aflopende Teletekst-contract zal door HVV Hengelo niet worden verlengd. Een teruglopend aantal gebruikers, de hoogte van de abonnementskosten, dus de kosten per gebruiker, en de toename van het aantal alternatieve, moderne media zijn punten van afweging geweest. Hoewel het bestuur beseft dat enkele leden door deze beslissing teleurgesteld zullen zijn, is de keuze toch weloverwogen gemaakt.

Decennia lang was Teletekst een veel geraadpleegd medium, maar het tijdsbeeld is sterk veranderd. Andere communicatiemogelijkheden deden hun intrede, waarmee de leden sneller en efficiënter van informatie kunnen worden voorzien. Belangrijkste reden voor het besluit is echter de hoge kostenpost die het Teletekst-abonnement met zich meebrengt. Zeker afgezet tegen het aantal gebruikers vindt het bestuur deze uitgave niet verantwoord.

Zolang RTV Oost de Teletekstpagina in de lucht houdt zal deze door de PR van de gebruikelijke informatie worden voorzien. Net als dat nu het geval is zal na dat moment grootschalige communicatie verlopen via website, email, Blauwe Wapendrager online, email nieuwsbrieven en sociale media. Daarnaast blijft de reguliere post een voornaam middel om leden, donateurs en sponsoren persoonlijk te berichten.