Zondag 20 Januari 2019

KOSC

Sportpark “ De Waarbeek“

Hengelo MO15-1 - Losser MO15-2

Vandaag stond de wedstrijd tegen Losser op het programma. Na het gelijke spel van vorige week is het niet zo moeilijk om na te gaan denken. We moeten nog 2 wedstrijden winnen en dan zijn we kampioen. We gingen gelijk vanaf de aftrap op zoek naar de goal van de tegenstander. We kregen een paar opgelegde kansen maar het vizier stond nog niet goed afgesteld. Na 10 minuten spelen bracht onze René met een werelddoelpunt de 1-0 op het scorebord. Onze aanvoerster Eline nam zoals zo vaak dit seizoen het team bij de hand en ging voorop in de strijd. Eline bracht dan ook zelf de 2-0 op het scorebord. De druk was er nu een beetje vanaf en we konden nu wat rustiger gaan voetballen. We begonnen elkaar steeds beter te vinden. Evy draaide weer eens weg bij de tegenstander en ze wist de bal beheerst binnen te schieten. Vlak voor rust wist Evy nogmaals het net te vinden dus met een 4-0 stand zochten we de kleedkamer op. Na rust gingen we vrolijk verder met aanvallen. Sanne begon aan een mooie rush en bracht de stand op 5-0. Het volgende doelpunt was er echt 1 uit het boekje. Er werd goed samen gespeeld en Sanne wist nu Evy in positie te brengen 6-0. Met nog 10 minuten te gaan was het eigenlijk wel klaar, echter kwam Eline nog eens opzetten en ze werd op de rand van de 16 neergehaald. Deze vrije bal werd genomen door Evy die vandaag voor haar de vierde en voor het team de 7-0 Er in schoot. Onze verdediging bestaande uit onze keepster Minke, Fleur Asbreuk, Eline, Kiana en Mandy hebben deze competitie maar 8 tegen doelpunten moeten incasseren. Het midden veld met Maud, Sanne, René en Britt hebben het nu ook weer fantastisch gedaan. De voorhoede bestaande uit Iris, Tess, Evy en Luna deden het vandaag ook weer top. Fleur Jansen is helaas al lang geblesseerd we hopen dat ze na de winterstop weer kan aansluiten bij de groep. Dan volgende week staat de wedstrijd van het jaar op het programma. We spelen onze kampioenswedstrijd op ons eigen veld tegen de meiden van Tubantia. Aanvang wedstrijd 11.30 uur. We roepen dan ook op om met zoveel mogelijk mensen onze meiden naar het kampioenschap te schreeuwen. Dus alle broertjes, zusjes, vaders, moeders opa en oma ooms en tantes neem ze allemaal mee want deze groep meiden hebben een goed bezochte wedstrijd verdient. Als we volgende week winnen van Tubantia dan zullen we na afloop onze meiden natuurlijk in het zonnetje gaan zetten. Dus zet het in je agenda as zaterdag 11.30 uur tot dan.